Όμηροι  στα γραφεία και τα καταστήματά τους οι Αθηναίοι

Όμηροι  στα γραφεία και τα καταστήματά τους οι Αθηναίοι

Ταμπουρωμένοι στα γραφεία τους και με αδυναμία να έχουν πλήρη εικόνα των εκτεταμένων όπως δείχνουν οι πρώτες συγκεχυμένες πληροφορίες...

Όμηροι  στα γραφεία και τα καταστήματά τους οι Αθηναίοι
Ταμπουρωμένοι στα γραφεία τους και με αδυναμία να έχουν πλήρη εικόνα των εκτεταμένων όπως δείχνουν οι πρώτες συγκεχυμένες πληροφορίες, καταστροφών, βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι πρόεδροι του ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλος και του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας κ. Π. Καρέλλας. Σε επικοινωνία που είχε το protothema.gr τονίστηκε πως αρκετές υπήρξαν οι συμπλοκές εμπόρων με ταραξίες, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μιλούν για τουλάχιστον δέκα καταστροφές καταστημάτων στο κέντρο της πρωτεύουσας. 

«Οι έμποροι  θεωρώντας πως η πορεία δεν  θα καταλήξει σε επεισόδια αποχώρησαν νωρίς από τα καταστήματά τους. Πολλοί όμως είναι αυτή τη στιγμή εκείνοι που επιστρέφουν για να σώσουν την κατάσταση φοβούμενοι για τις περιουσίες τους» τονίζει ο κ. Καρέλλας, συμπληρώνοντας «η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Ο θύμος του κόσμου είναι μεγάλος και κανείς δεν ξέρει που θα οδηγηθούμε».

Κλείσιμο

«Προσπαθούν να καταλύσουν το δημοκρατικό  πολίτευμα» 

Αμφισβητώντας ευθέως τις πολιτικές επιλογές του ΚΚΕ  και τις πρόσφατες δηλώσεις Μαϊλλη αλλά και Παφίλη σήμερα στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ φωτογραφίζει ως υπεύθυνους για τα σημερινά τραγικά επεισόδια τις πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς, μιλώντας μέχρι και για προσπάθεια κατάλυσης του δημοκρατικού πολιτεύματος. Με μια δήλωση – σοκ στο protothema.gr ο κ. Μίχαλος υπογραμμίζει πως «ήλθε η ώρα να αναλάβουν τις  ευθύνες  τους οι πολιτικοί. Και κυρίως αυτοί  που μιλούν για ανυπακοή στο Σύνταγμα όπως και αυτοί που πάντα χαϊδεύουν τους ταραχοποιούς ,αλλά και αυτοί που έχουν την ευθύνη της επιβολής της έννομης τάξης». 

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος , με αφορμή τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας , που στοίχησαν ανθρώπινες  και προκάλεσαν τεράστιες ζημιές σε επιχειρήσεις και περιουσίες , προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 

«Τα ειλικρινή μου  συλλυπητήρια στις οικογένειες των  θυμάτων.

Δυστυχώς ζήσαμε άλλη μια τραγωδία,  που δεν ταιριάζει σ ένα ευνομούμενο κράτος. Θρηνούμε πλέον θύματα και η εικόνα της χώρας έχει αμαυρωθεί πλήρως στην παγκόσμια κοινότητα.

Όλα τα περιθώρια  εξαντλήθηκαν . Επιτέλους θα πρέπει να αποκατασταθεί η τάξη και να καταλογισθούν ευθύνες, όπου υπάρχουν  για την νέα αυτή τραγωδία.

Αυτές είναι ώρες επικίνδυνες. Απαιτείται σύνεση και  περισυλλογή, χωρίς αυτό να  σημαίνει ότι η πολιτεία θα πρέπει να δείξει ανοχή σε τέτοιου είδους φαινόμενα. Ούτε και η ίδια η κοινωνία θέλει  κάτι τέτοιο. Ζητεί επιβολή της τάξης .

Πρώτιστο αγαθό  είναι η διασφάλιση της ζωής και  της περιουσίας των πολιτών και  η προάσπιση του δημοκρατικού πολιτεύματος, που κάποιοι θέλουν να καταλύσουν». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης